onsdag 26 september 2012

16 & pregnant - skrämmande propaganda på MTV

Har i några dagar mått dåligt, och stannat mycket i soffan, och tittat på sk dumTV.  Fastnade på MTV och deras "16 & pregnant". Gapade och häpnade. Såg ca 3 program, de repriseras dessutom var och en i det oändliga.
Först och främst, precis som i "Juno"så är det så i högsta grad amerikanskt, på det eftersatta sättet. Samma typsnitt och stil efterhärmas också.
Abort är naturligtvis aldrig , aldrig på kartan. Då hade det ju inte blivit på kartan. Men detta är USA, och livet blir hejdlöst förstört om man får barn så ung. Ja, det är det Tvserien helt och hållet går ut på.
Att andra flickor och pojkar ska se det och inse att de inte helst ska ha sex före äktenskapet, för ANNARS, ja annars kan det gå som dessa fördömda.
Vi ska se unga flickor med förvirrade ögon vänta barn och säga stagade repliken om att nu förstörs mitt liv genom att:
- Nu kan jag inte umgås med kompisar mer
- Nu är det slut med planer om utbildning
 - Nu blir min kropp för evigt förstörda
Och så vidare. Allt i kölvattnet från att i USA finns ingen föräldraledighet. Samhället skiter fullkomligt i fattiga och unga föräldrar får om det går lämna barnet hos arbetslösa (mor/far)föräldrar , som då naturligtvis går än längre mot ruin. Dagis är inte tal om och så gör man ett gottande program om saken.
USA är ett eftersatt och omodernt land. Jag blir så förbannad.

Så föds det lilla barnet, vi får följa med in i förlossningsrummet. Alla mammor ligger platt på rygg som på 60talet. Papporna ser ut att vara 14 allihop, mammorna blir nästan alltid igångsatta (i princip och av princip), det passar Tvteamet bättre, när det gäller planering.

Urlakade kommentarer läses upp av stela tonåringar, för replikerna har de naturligtvis givits av Tv bolaget. Det är så falsk , så uttänkt. Man skulle kunna tro, att just dessa människor är ovanligt stela och monotona, men det är för att det är mockumentary. Det måste vara mockomentary, så monotont som alla repliker kommer fram. Urk.

Scener som alltid finns med:

 - Flickan är stor och måste hänga på stranden, fest eller dylikt med sina kompisar för att få känna att kroppen blir förstörd, att hon är gigantiskt och hon har förstört sin skönhet och kropp för evigt.Till skillnad från sina mycket bättre kamrater...
 - Matning - med "formula", dvs INGA mammor ammar på 16 & pregnant. Antar att MTV står bakom det, av moralistiska högervridna skäl. Samt att mammorna inte kan amma, då de ska kastas ut i arbetslivet efter några veckor. Men jag tror på Tv teamets regler. Bröst är till för porrindustrin, inte för bebisar. Dessutom gör de ALLTID ett problem av hur dyrt det är med bebisar, för man måste ju köpa Fooormulaaa. Nej, det måste de inte, inte de flesta. Bröstmjölk är gratis, och perfekt för alla barn. Det är bara ett fåtal som inte kan amma, och det är ingalunda vad detta handlar om.

 - Flickan måste träffa kompisar som lever det goda livet och monotont läser upp sina givna repliker om att collage är fullt av fest och skapar framtid  - men DET kan ju inte vår unga mamma. Som svarar monotont med samma repliker som alla andra 16åringar på programmet "Jag kan ju inte because of the baaabyyy" Väninnorna tittar på bebisen och säger "vad gullig, men vad synd att du inte någonsin kan vara med oss pga bebis och fucking USA". Eller, ungefär ;)

Jag står inte ut, så jag väljer att aldrig mer se denna soppa. Men med tanke på att den går varje dag, precis som sup och knull-orgieserier som "Jersey Shore" etc, är det sådan dubbermoral, så falskt så tillrättalagt- att man kunde tro Mitt Romney ligger bakom.
Igår var det ex en mamma , som bodde hos sina föräldrar som lät pappan bo där, men "de fick inte sova i samma rum"!!!!!! Herregud. De hade en bebis tillsammans.
Istället för preventivmedel då?För att det inte ska bli fler "misstag"? Stackars barn som har barn, stackars bebisar som ska växa upp i en så vriden vardag.

Jag ser inte gärna barn få barn. Men om det blir så, så hoppas jag att vi i Sverige stöttar och hjälper de unga föräldrarna inte bara i den innersta kretsen, utan såklart från samhällets sida.

Abort är ok. Preventivmedel jättebra. MTV är så otroligt fel ute.
Ska vi tro att replikerna de så stelt tuggar är naturliga? De tar sina tittare för idioter. Vilket dessvärre förmodat många är. Detta är i Obamas Amerika. Hur blir det under Romney, om han vinner? KAN det bli värre?
MTV skapar sina egna serier. Men detta är exakt som den falska, snygga och välpyntade "Juno" bara ett inlägg i abortfrågan och om rätten till kvinnors kroppar.

Lider med barnen som föds in i detta. Som är skulden till att mammas och pappas liv blir "helt förstörda", som är hela kontentan av TVseriens budskap. Fy fan.

Nu gråter ett barn hos grannen. En bebis. Den har garanterat fötts in i denna världen utan att behöva känna att den förstör livet för människor.  Och höngas ut på Tv därtill i sina första späda dagar i en sådan samhällelig och kommersiellt påhejad reality-tragedy.

Jag är för arg för en skarpt formulerad artikel, det bidde så här istället.

Klart slut

Ps nu är det ett till avsnitt as I write. Guess what? Tjejen och hennes kompisar går på tivoli. Hon kan förstås inte åka de roliga karusellerna. Och pappan och mamman i programmet får inte sova i samma rum. Det är  Så sjukt. Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar